10 тварин, які починаються з W-Подивіться фотографії та відео

Багато різних тварин, які починаються на W. Спостерігати за тваринами в їхньому природному середовищі водночас цікаво та чудово.

Ви коли-небудь хотіли назвати тварин, які починаються з літери W, і ви застрягли? Що ж, ми тут, щоб допомогти вам. Багато тварин починаються на W. Деякі з них, ймовірно, живуть у вашому дворі.

Ось детальний список тварин, які починаються на W. Ми також зібрали деякі цікаві особливості та факти про тварин, яких ви повинні побачити. Вас чекає захоплююча екскурсія. Досліджуйте!

Список тварин, які починаються на букву W

  • Кит
  • Walrus
  • Вуса
  • Дятел
  • Вольтер
  • Західна горила
  • Валлабі
  • вовк
  • Західна щуряча змія
  • Чарівник

1. Кит

Кит

Кит є найбільшим видом риб у світі, науково відомим як Rhincodon Typus. Це великі водні ссавці, які зустрічаються у всьому світовому океані.

Кити настільки величезні, що можуть виростати до 40 футів у довжину і більше. Однак ви очікуєте, що їх великий розмір робить їх смертельними, але це не так. Харчуються в основному рибою, крабами і планктоном. Ці хижі риби широко поширені в теплих водах і відкритих океанах.

Вони також належать до китоподібних, групи тварин, до якої також входять дельфіни та морські свині.

Існує два основних типи китів: зубаті кити (Odontoceti) і вусаті кити (Mysticeti).

Зубаті кити - це кити, які мають зуби. До групи входять такі види китів, як кашалоти та дзьобаті кити, а також дельфіни та морські свині. (Косатка, або косатка, є океанічним дельфіном.)

Вусаті кити є фільтраторами. У їхніх ротах є структури, відомі як вусаті пластини, які містять схожі на волосся пальці, які відокремлюють їжу від води. До добре відомих вусатих китів належать горбатий кит, фінвал і величезний синій кит, найбільший вид, який коли-небудь жив на Землі.

МСОП класифікує його як зникаючий вид.

Що стосується одомашнення, кити є жахливою твариною для приручення, оскільки вони, як правило, становлять загрозу для людей. Проте було виявлено, що деякі види китів дружелюбні та цікаві людям, наприклад синій кит і дельфіни.

Відео а Кит

2. Морж

Walrus

Моржі, науково відомі як Odobenus rosmarus, — це великі ссавці, які живуть за полярним колом і знаходяться на плавучих льодах океану.

Морж є єдиним видом у сімействі Одобенідових і членом групи морських ссавців під назвою ластоногі, до якої також входять обидві родини тюленів. Моржі мають густий волосяний покрив, пару бивнів і вусів.

У них також є ласти, якими вони плавають. Самці моржів більші за самок. Вони захищають свої сім'ї від хижаків і забезпечують їх.

І самці, і самки моржів мають довгі вигнуті бивні. Бивні самця моржа можуть виростати до 1 м (3.3 фута) у довжину. У моржів на обличчі до 250 вусів.

Морж є одним із найбільш комунікабельних і милих морських ссавців у світі. Незважаючи на те, що ці створіння комічно ревуть і пирхають, демонструючи свої виразні вуса та хизуються чудовими бивнями кольору слонової кістки, демонструючи домінування, вони можуть бути досить чарівними. 

Найбільшу загрозу для моржа становить зміни клімату. За своїм природоохоронним статусом він був класифікований як Вразливий.

З консервативного погляду, моржі завжди зустрічаються в дикій природі, вони не є хорошими домашніми тваринами. Вони занадто великі, щоб їх було легко розміщувати, а їхні вольєри та вода мають контролювати температуру. Крім того, у більшості місць незаконно мати домашню тварину.

Відео моржа

3. Ласка

Вуса

Ласка, науково відома як Mustela nivalis, є найменшим хижим ссавцем у світі! Вони зустрічаються на всіх континентах, крім Австралії та навколишніх островів, а також у більш ворожому полярному регіоні.

Цей маленький хижий ссавець полює на мишей, полівок і лемінгів. Ці творчі мисливці зустрічаються в лісах і на ділянках з високими деревами. Існує багато видів тварин-ласок, які різняться за розміром, кольором і незначною поведінкою залежно від того, де вони знаходяться.

Ласки — поодинокі, невловимі істоти, здебільшого активні вночі, і часто полюють уздовж живоплотів або кам’яних стін, винюхуючи кожне дупло чи щілину.

Вони дуже спритні скелелази, а також чудові плавці. Під час полювання вони часто встають на задні лапи, щоб обстежити та понюхати навколишнє середовище, перш ніж кинутися під землю через нори та тунелі в гонитві за своєю здобиччю. 

Щоб вижити, ласки повинні щодня з’їдати третину своєї ваги. Після свого першого дня народження самці стають статевозрілими і починають створювати власні сім’ї.

Вони були класифіковані як місцеві, звичайні та широко поширені, і вони, як правило, дикі тварини, тому їх одомашнення рідко, оскільки вони не підходять для багатьох домів.

Відео Ласка

4. Дятел

Дятел

Дятли — це група птахів родини Picidae, яка налічує близько 200 різних видів, більшість з яких живуть і шукають їжу серед дерев. Ці птахи зустрічаються у всіх частинах світу, крім полярних регіонів. Вони населяють ділянки з деревами.  

Дятли мають спеціалізовані ноги (зигодактильні лапи), які дають їм гарне зчеплення з деревами. Дятли мають кілька пристосувань до свого лісового та лісового способу життя. Вони влаштовують гнізда на стовбурах дерев.

Дятли всеїдні, але харчуються переважно насінням. На них нападають гризуни, змії, дикі коти. У цих створінь на дзьобах є пір’я, які запобігають потраплянню сміття в очі.

Дятли не просто довбають стовбури дерев, щоб знайти їжу; звук, який створюється їх свердлінням, також використовується як територіальний виклик.

Втрата та деградація середовища існування вважаються найбільшою загрозою для популяції дятла. Слоноводзьобий дятел класифікується як критично піддаються небезпеці Міжнародним союзом охорони природи (IUCN), і деякі органи влади вважають, що він, можливо, вже вимер, у той час як ворсистий дятел не вважається таким, що перебуває під загрозою зникнення, через розмір його популяції.

Крім того, одомашнення дятлів не є поширеним явищем, оскільки вони не дружні з людьми і завжди зустрічаються в дикій природі. Тому вони не є хорошими домашніми тваринами.

Відео про дятла

5. Бородавочник

Вольтер

Бородавочники, науково відомі як Phacochoerus africanus, є всеїдними африканськими ссавцями, але вони харчуються переважно цибулинами, травами та корінням. Вони їдять м’ясо лише тоді, коли рослин не вистачає.

Великий представник сімейства свиней, бородавочник — це вид тварин, найбільш відомий своїми чотирма гострими бивнями та м’якими горбиками, або бородавками, на обличчі.

У бородавочників на обличчі великі шишки і дві пари бивнів. У них також є міцні копита, якими вони копають землю. Бородавочники не роблять своїх домівок. Натомість вони живуть у покинутому лігві трубкозубів.

Самки цього виду досить соціальні і живуть у сімейних групах, які називаються ехолотами.

Бородавочники класифікуються як найменш занепокоєні, і одомашнити бородавочників легко, оскільки вони належать до родини свиней. Існує понад 1,350 порід домашніх бородавочних свиней, які зустрічаються по всьому світу, наприклад індійська довгошерста бородавочна свиня.

Відео бородавочника

6. Західна горила

Західна горила

Західна горила, науково відома як горила-горила, є одним із двох видів горил, інший є східною горилою. Обидва види походять з Африки. Однак західна горила є найчисленнішим видом горил, а також більшим з двох.

Західна горила трохи менша за своїх східних родичів і тому є другою за величиною великою мавпою у світі. Західна горила мешкає в тропічних джунглях і лісах західної та центральної Африки. Західні горили живуть малими та середніми групами, відомими як війська.

Типовий загін складається з кількох самок і одного або невеликої кількості самців. Загін очолює домінуючий самець, відомий як сріблястий за клаптик світлішого волосся на спині. Вони живуть 35-50 років, але мають високий рівень дитячої смертності

Західні горили є травоїдними, але вони можуть харчуватися комахами та ящірками. Це великі людиноподібні мавпи, середня вага самців яких становить близько 250-400 кг.

Вони були класифіковані як перебувають під загрозою зникнення, що є результатом незаконного полювання на цей вид місцевими жителями заради м’яса диких тварин.

Західні горили не є хорошими домашніми тваринами, хоча приручити західну горилу можливо, вони можуть бути спокійними та доброзичливими тваринами, але стають дуже агресивними, якщо їх турбувати.

Відео західної горили

7. Валлабі

Валлабі

Валлабі — це сумчасті тварини середнього розміру (сумчасті ссавці), науково відомі як Macropus із сімейства Macropodidae (сімейство кенгурових). Вони походять з Австралії та Папуа-Нової Гвінеї, валлабі були завезені в інші регіони світу, включаючи Нову Зеландію та Сполучене Королівство.

Вони мають ті ж характеристики, що й кенгуру. Від кенгуру їх відрізняє низький зріст. Вони подорожують стадами і харчуються травами, листям, плодами та насінням. 

Існує приблизно 30 різних видів цих сумчастих. Як і всі кенгуру, валлабі мають довгі хвости, потужні задні лапи і відносно короткі передні кінцівки.

Пересуваються стрибками, а не ходьбою. Карликовий валлабі - найменший у світі макропод. Скелясті валлабі — досвідчені скелелази, які живуть у скелястих місцях існування. На валлабі полюють багато тварин, включаючи домашніх собак і кішок.

Валлабі згідно з Червоним списком видів, що перебувають під загрозою Міжнародного союзу охорони природи, прозерпіна скельний валлабі знаходиться під загрозою зникнення; жовтоногий скелястий валлабі майже під загрозою; і мала (руфовий заячий валлабі або Warrup), кущохвостий кам'яний валлабі є видами, що знаходяться під загрозою зникнення, чорноногі скелястий валлабі та вуздечкохвостий валлабі вразливі до зникнення.

Валлабі можна приручити та соціалізувати, але вони можуть стати агресивними до людей, коли немає їжі, однак, Валлабі вільно живуть у дикій природі, і їх не рекомендується утримувати як домашніх тварин.

Відео про валлабі

8. Вовк

Портрет сірого вовка в лісі

Вовк, науково відомий як Canis lupus, є найбільшим представником родини собачих Canidae, що зустрічається в Північній Америці, Європі, Азії та Африці.

Вовки — найкращі хижаки, які пересуваються зграями, що складаються з самця та самки та їх багаторічного потомства. Приблизно через 1-4 роки молоді вовки залишають зграю, щоб створити власні сім’ї.

Вовки є одними з найбільш знакових хижаків у тваринному світі. Існує близько 38 підвидів, включаючи свійських собак і дінго. Вовки дуже територіальні, і бійки за територіальні права є однією з головних причин смертності в дикій природі. Вони полюють на широкий спектр видів.

Групове полювання дозволяє вовкам добувати здобич набагато більшу за них, включаючи лосів і північних оленів, але вони також їдять дрібних тварин, таких як зайці та миші. Вони класифікуються як найменш занепокоєні види.

Вовки не є хорошими домашніми тваринами, але їх можна тримати як екзотичних домашніх тварин. Знання того, що вовки — це дикі та м’ясоїдні тварини, приручення або спілкування з ними вимагає надзвичайної кількості часу, терпіння та наполегливості.

Відео про вовка

9. Західна щуряча змія

Західна щуряча змія

Західна щуряча змія Науково відома як P. obsoletus північноамериканські змії, які мають чорну шкіру з білими плямами, які стають темнішими в міру дорослішання. Ці змії належать до сімейства Colubridae і тісно пов’язані з королівськими зміями.

Західні щурячі змії мають спеціальні лусочки на животі, які допомагають їм ефективно лазити по деревах. Західні щурячі змії є одними з найдовших змій Північної Америки; найдовший із записів становив 111 дюймів (9 футів).

Це довгі, стрункі, неотруйні констриктори, які чудово лазять.

Західна щуряча змія в Червоному списку МСОП була внесена до категорії найменш занепокоєних, а західні щурячі змії є одними із змій, за якими найлегше доглядати як за домашніми тваринами. Вони мають слухняний темперамент. Вони не становлять загрози для людини, оскільки їх повністю вважали неотруйними видами змій.

Відео західної щурячої змії

10. Очеретянка

Чарівник

Науково відома як Phylloscopus trochilus - це група птахів, також відомих як сидячі птахи, що означає, що вони мають ноги, пристосовані для сідання на дерева.

Очеретянка — маленький перелітний співочий птах, відомий своїм солодким звуком. Його можна зустріти в парках, садах і лісах по всій Європі та Скандинавії.

Відео очеретянка

Під час щорічної міграції до Африки цей птах долає тисячі миль. Їх називають Очеретянками через трелі їх пісні, а їхню пісню називають «шумом літа». Цей птах линяє двічі на рік.

Консервально, доступність очеретянок різниться залежно від виду, оскільки відомо, що чисельність золотистокрилої очеретянки різко зменшується, лугова очеретянка є надзвичайно великою та ще не наближається до вразливості, блакитну та канадську очеретянку класифікує МСОП як вразливі, тоді як золотистощоку очеретянку. класифікується як зникаючий. Крім того, очеретянок нелегко одомашнити, оскільки це перелітні птахи, які пересуваються вночі.

Висновок

Ми сподіваємось, що ви відкрили на цій сторінці нових дивовижних тварин, які починаються на букву w. Продовжте дослідження тварини, яка починається з кожної літери алфавіту, у наших попередніх і наступних статтях.

Рекомендації

Екологічний консультант at Довкілля вперед! |  + публікації

Ахамефула Есеншен — консультант з нерухомості, аналітик даних і автор контенту. Він є засновником HopeBlaze Foundation і випускником екологічного менеджменту в одному з престижних коледжів країни. Він одержимий читанням, дослідженнями та письмом.

залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікований. Обов'язкові поля позначені * *